Spodbujanje proaktivnosti in odgovornosti pri zaposlenih

10 decembra, 20200
https://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/12/CUSTVENA-INTELIGENTNOST-1-1280x720.png

Avtor: Metka Belcl, dipl. psih., Pia Roškarič Duh, dipl. psih. in Maja Židan, dipl. psih.

Za sodobne organizacije je značilna decentralizacija odločitev in odgovornosti, ki je prej ležala le na vodilnih položajih. Zdaj, ko se avtoriteta odločanja in obseg odgovornosti vedno bolj prenašata na posamezne zaposlene, je pomembno, da se le-ti zmorejo in znajo te prenesti. Da bi organizacije lahko dohajale svoje tekmece, so v veliki meri odvisne od svojih zaposlenih in njihove orientacije k spremembam, inovativnosti ter izvedbe dela. Na to pa pomembno vplivata njihovi proaktivnost in odgovornost.

Študentke Oddelka za psihologijo v Mariboru so pripravile pregleden video, v katerem predstavijo več različnih pristopov, ki jih je mogoče uporabiti v različnih tipih organizacij. Videoposnetek je tako lahko namenjen za univerzalno uporabo. Vsak vodja se lahko odloči za pristop, ki bo njemu in njegovi organizaciji najbolj ustrezen.

Vabljeni k ogledu.

.

.

.

Avtor: Pia Roškarič Duh, dipl. psih.

Kot študentki psihologije mi ta predstavlja enega glavnih interesov, zanimata me predvsem področji klinične psihologije in psihologije dela. Poleg tega pa v prostem času rada berem ali pa kuham ob dobri seriji. Družbo mi pogosto dela moj kuža, s katerim veliko časa preživljava tudi v naravi.

Avtor: Metka Belcl, dipl. psih.

Na področju psihologije me predvsem zanimata klinična in pedagoška smer. Poleg tega veliko pečem in zelo rada preizkušam nove recepte. Zanima me veliko različnih področij, zato pogosto berem in se trudim izobraževati na različnih področjih, na različne alternativne načine.

Avtor: Maja Židan, dipl. psih.

Na področju psihologije me najbolj zanimata socialna psihologija, osebnost in psihoterapija. Svoj prosti čas najraje preživljam v družbi dobre hrane, napete knjige in moje mačke Berte. Nasmešek na obraz mi nariše tudi sončen dan, sprehodi v naravi in predvsem čas preživet z bližnjimi.

Napišite vaše mnenje

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/logo_sps_web3.jpg
https://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan_web2.jpg
https://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/logo-mgrt_web2.jpg

Naložbo izdelave spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je sofinanciran na podlagi javnega poziva “Vavčer za digitalni marketing”.

Pisarna
Cesta k Tamu 7
Maribor
Pišite
info@lead-hrm.com
lara@lead-hrm.com
Pokličite
+386 (0)41 798 068

© 2020, LEAD-RHM, Vse pravice pridržane | Kolofon | Politika zasebnosti | Piškotki