Kako razvijati ključno veščino uspešnega vodje?

10 decembra, 20200
http://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/12/CUSTVENA-INTELIGENTNOST-1280x720.png

Avtor: Monika Dimitrova, dipl. psih.

Čustvena inteligentnost ni vsemogočni odgovor na vprašanja o posameznikovem ali organizacijskem uspehu. Še zdaleč pa ni zanemarljiva. Med vsemi ključnimi gradniki talenta in kariernega uspeha je prav čustvena inteligentnost v zadnjem desetletju prejela največ pozornosti s strani raziskovalcev in drugih strokovnjakov.

Med najuspešnejšimi posamezniki ne glede na panogo in delovno mesto je kar 90 % tistih, ki dosegajo visoke rezultate na meritvah čustvene inteligentnosti. Na drugi strani je med posamezniki, ki na objektivnih kazalnikih uspešnosti dosegajo najnižje rezultate, le 20 % tistih z visoko čustveno inteligentnostjo. Poleg tega posamezniki z bolj razvitimi socialnimi veščinami ustvarijo tudi več zaslužka tako zase kot za svoje podjetje. Bolj čustveno inteligentni posamezniki učinkoviteje sodelujejo v timu in dosegajo boljše rezultate ter imajo bolj kakovostne odnose s strankami in poslovnimi partnerji.

Vodje z višjo čustveno inteligentnostjo so bolj karizmatični, boljši motivatorji in imajo bolj pripadne sodelavce. Pozitivni učinki čustvene inteligentnosti pa se kažejo tudi v obliki večjega zadovoljstva z delom in delovnim okoljem, v manjšem številu obolenj – tako telesnih kot duševnih, boljšem vzdrževanju ravnovesja med delovnim in zasebnim življenjem.

http://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/12/Untitled-design-160x160.png

Avtor: Monika Dimitrova, dipl. psih.

Monika Dimitrova je študentka magisterskega programa Psihologije, na Univerzi v Mariboru.
Njeno zanimanje za različna področja psihologije nenehno narašča, s poudarkom na iskanju načinov, kako teorijo uporabiti v praksi.
Kadar ni zasedena z učenjem, rada gre v naravo, se sprehaja, kuha in druži s prijatelji.

Napišite vaše mnenje

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/logo_sps_web3.jpg
http://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan_web2.jpg
http://lead-hrm.com/wp-content/uploads/2020/08/logo-mgrt_web2.jpg

Naložbo izdelave spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je sofinanciran na podlagi javnega poziva “Vavčer za digitalni marketing”.

Pisarna
Cesta k Tamu 7
Maribor
Pišite
info@lead-hrm.com
lara@lead-hrm.com
Pokličite
+386 (0)41 798 068

© 2020, LEAD-RHM, Vse pravice pridržane | Kolofon | Politika zasebnosti | Piškotki